peninsula
peninsula

added counter seating

press to zoom

Opening up walls and the ceiling was the first step in transforming this space. We were able to keep this gorgeous lantern fixture from the home owner's prior residence.

press to zoom

new lighter wood tones in the home are continued with this new mantel and wrapped supports

press to zoom
peninsula
peninsula

added counter seating

press to zoom
1/25

I've included all the renovations for this home in this portfolio. 

This renovation began with a brainstorming session with the clients, their realtor, and myself. The clients loved this home's location but the dated finishes and awkward layout were not making this home a viable option.  They wanted counter seating and an open living space. They also wanted a mudroom, large pantry, and enough space for a second living room. 

We started by removing the low ceiling over the galley kitchen and adding a support beam to hold the new open ceiling. Then we moved the kitchen sink location to the new peninsula to allow more connection to the living space while working in the kitchen. The door to the garage was then relocated to the previous long narrow office space. Moving this door allowed for uninterrupted cabinetry and a better kitchen work flow. 
 

The long narrow office was then divided into a two smaller spaces. A much needed mudroom, with the new garage door location, and a small office with a pocket door. Given our current circumstances, the family had a need for a quiet space to work from home.

 

We installed white oak floors throughout the new living space for a light casual feel and a cohesive look.  The entryway was given new life with this custom railing and stunning pendant.  A new front door to match the home's exterior was also a must. 

All the woodwork throughout this floor was painted for continuity. The bedrooms were also given new life with pale subtle paint tones and new carpet.  Then we remodeled the main bath to maximize the vanity space and update all the finishes. The other 2 showers were also remodeled with simple white tiled walls and frameless glass doors for a fresh new look.

 

We also worked on adding new furnishings in with some of the home owners current pieces. The mix produced a perfect balance of casual and timeless elegance with just the right dose of modern bold statement pieces. This home is now a perfect match for this family.

 

Part II:

We were asked to come back but this time to renovate the basement. Our goal was to update the finishes in the space to flow with the rest of the newly renovated home and add some character. Keeping the existing cabinets and flooring made for a more budget friendly project but we still made a huge impact on the space. 

For more photos see the link below: